Yusuf – Jozef vandaag

Ingediend door Peter Keersmaekers op wo, 26/04/2023 - 12:09
Logo Motiefvzw
Yusuf-Jozef

Yusuf – Jozef vandaag

  • Wanneer: 02/05/2023, 16/05/2023, 06/06/2023, 13/06/2023
  • Organisatie: Motief vzw i.s.m. de protestantse kerken van Antwerpen en Boechout
  • Adres: Lange Winkelstraat 5, Antwerpen
  • Uur: 19:00 tot 22:00

Wist je dat het Yusuf verhaal het enige verhaal is dat van begin tot einde volledig verteld wordt in de koran en de bijbel? Dat elk personage op het einde tot verzoening komt, maakt dit verhaal bovendien uniek. Het bijbels Jozef verhaal loopt hetzelfde, ook hier wordt inspiratie gehaald uit de naastenliefde die wint op haat.

Profetische verhalen zijn voor beide religieuze tradities belangrijke bronnen om toe te passen op het leven van de gelovigen. Tegenwoordig komen mensen niet zo snel in een put in het midden van de woestijn of een gevangenis terecht. Toch heeft dit verhaal heel veel inspiratie te bieden op heel actuele problemen, de relatie met anderen en met God.

Wij brengen de kracht van dit verhaal en onze interactieve methodieken samen om doorheen 4 avonden aan de slag te gaan met jouw en anderen hun belevenissen, de vraagstukken die je hebt over het samenleven, en kom je je eigen belangrijke waarden tegen. Daarbovenop krijg je hiermee de kans om het verhaal vanuit twee verschillende religieuze tradities te benaderen: de protestantse en islamitische.

De reeks gaat door

  • in Antwerpen, Lange Winkelstraat 5. Zijkapel van Protestantse Kerk De Brabantse Olijfberg.
  • op 2, 16 mei, 6 en 13 juni tussen 19-22u. Deelnameprijs 25 euro voor alle 4 avonden.
  • inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.

Info

Voor meer inhoudelijke informatie kan je terecht bij beyza.motief@gmail.com voor praktische info stuur je best een mailtje naar administratie@motief.org

Zie ook hier.

Organisatie/gemeenschap
Motief - VPKB Antwerpen-Boechout