Internationale eucharistieviering bij Minderbroeders Kapucijnen

Ingediend door ORBIT Antwerpen op vr, 16/07/2021 - 08:23

Wekelijks: elke zaterdag 18u00 | Internationale eucharistieviering

Wekelijks vindt er een internationale eucharistieviering plaats bij Minderbroeders Kapucijnen. Telkens op zaterdag om 18u00, Ossenmarkt 14, 2000 Antwerpen. 

Onze fraterniteit ‘Sint-Laurentius van Brindisi’ van de Minderbroeders Kapucijnen in Antwerpen maakt deel uit van een Europees internationaal project van onze Orde.
Met dit project wil onze Orde een nieuwe begeestering geven aan het charisma van de kapucijnen met een specifieke aandacht voor ons gemeenschaps- en gebedsleven, in eenvoud en armoede, waar de arme, uitgestoten en gekwetste mens gedragen wordt in al zijn broosheid.

Onze gemeenschap in Antwerpen bestaat uit zeven broeders en vijf nationaliteiten. De wijze van samenleven als Minderbroeders Kapucijnen kan op zich een sterk getuigenis zijn als wij iedere medebroeder met zijn culturele eigenheid, zien als mens die God naar Zijn beeld en gelijkenis geschapen heeft. Tijdens onze wekelijkse internationale eucharistieviering willen wij als fraterniteit een teken van hoop stellen waar ieder mens zich thuis mag voelen met groot respect en gedragen wordt door de christelijke fundamentele boodschap van liefde voor elkaar.

Internationale viering Kapucijnen