Op weg met Ignatius

Ingediend door ORBIT Antwerpen op vr, 19/11/2021 - 11:20

Boekvoorstelling Op weg met Ignatius | 27 november 2021

2021-11-27 boekvoorstelling UCSIA omslagfoto

Wereldwijd wordt van mei 2021 tot en met juli 2022 de 500ste verjaardag van de bekering van Ignatius van Loyola, de stichter van de Sociëteit van Jezus, gevierd. Naar aanleiding van dit ‘Ignatiusjaar’ wist de Spaanse journalist Darío Menor Pater Generaal Arturo Sosa sj te strikken voor een uitzonderlijk en openhartig gesprek. Sosa vertelt over Ignatius en hoe hij door hem wordt geïnspireerd. Hij heeft het verder over zijn persoonlijke levensweg, maar ook over hedendaagse kwesties zoals armoede en klimaatverandering. Ook de uitdagingen in de kerk en binnen de sociëteit gaat hij niet uit de weg.

Het boek bevat geen complexe theologische concepten, maar geeft eerder het innerlijke zoeken weer waartoe iedereen geroepen wordt. Elk hoofdstuk wordt overigens afgesloten met een reeks vragen waarover men individueel kan reflecteren of uitwisselen in groepjes. Het boek is een uitnodiging om op weg te gaan met Ignatius.

De Nederlandse vertaling ‘Op weg met Ignatius’ wordt gepresenteerd door Marc Desmet sj, regionaal overste van de jezuïeten in de Europese Lage Landen. Daarna sluiten Nikolaas Sintobin sj, Karlien Goeman en Ginette Van Bogaert, allen verbonden aan de Gemeenschap van Christelijk Leven, aan voor een panelgesprek.

Deze boekvoorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Halewijn, IgnAN, het Regiobestuur van de Europese Lage Landen en Gemeenschap van Christelijk Leven.

Meer informatie en inschrijven op de website van UCSIA. 

Organisatie/gemeenschap
UCSIA